FIKIR TAPI TAK JALAN

Kenapa bila kita banyak berFIKIR bisnes tak nampak hasil?

Jawapannya sebab minda dah penuh dengan masalah sampai terlupa yang tiada tindakan yang di buat.

Emmm jujurnya, saya pon pernah rasa macam itu.

Rasa nak masuk gua bertapa. Rasa nak OFF je semua media sosial.. dan teruskan je kerja 8-5 seperti biasa.. sbb frust dan duduk salahkan orang sana sini sebab target kita TAK capai sedangkan belum penghujung bulan lagi ! Sadis betul 😪😪

Dan ada ayat yang mentor saya beri buatkan macam tersedar yang aku buat bisnes bukan kais pagi, makan pagi, kais petang makan petang.

Maksudnya kita buat bisnes bulan ini bukan untuk makan yang bulan depan. Jadikan pendapatan bisnes unlimited. Boleh makan sampai bila-bila. Jadi kita tiada masa nak layan emosi yang tidak semangat. Yang paling bestnya, bisnes yang saya buat sekarang pun ada kerjaya. I love Project Ceo 🧡

Hasilnya, Alhamdulillah almost 2 year saya masih setia di sini. Ada savings tetap setiap bulan, boleh travel sana sini dan paling best, takde lagi masalah “tunggulah gaji….” baru dapat beli itu ini. 😊

“Successful people always have two things on their lips… Silence & Smile 😊”

Love,

#IzzahThesecond

#Infinity7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close