PENSUCIAN

PENSUCIAN

_

Step paling utama yang paling banyak dilupakan oleh ramai orang bila nak kecapi kejayaan dan kebahagian. Tanpa step ini semua hasil akan kotor berkeladak, itupun kalau diizinkan ada hasil. Selalunya tidak nampak langsung hasil walaupun dah usaha sehabis boleh. Ramai kan dah usaha macam-macam tapi tak jadi kn? Baca ni

_

Kita nak buat air sirap tapi cawan minim milo semalam tak basuh, jadi tak air sirap tu? Tak jadi lah, kalau jadipun air sirap tu buruk jadinya. Begitu juga kita nak rezeki, pernah tak kita basuh balang rezeki kita dengan bersedekah berzakat? Tanya diri, now faham kenapa rezeki yang “cantik” tak masuk-masuk. Kita nak orang sekeliling kita baik dengan kita, adakah kita dah basuh hati kita untuk maafkan orang? Adakah kita dah redha setiap apa berlaku pada diri kita. Kalau belum, sebab itulah kita dikelilingi orang yang tidak baik. Proses basuhan ini adalah paling utama dalam menentukan kejayaan seseorang

_

Dalam Islam nak kaya, bayar zakat dan sedekah (cuci) bukan invest sana sini dulu. Dalam Islam nak kaya, jaga hubungan dengan Ibu, Suami, Keluarga dan Guru-guru dulu (cuci), bukan networking dekat luar sana sini dulu. Dalam Islam semuanya bermula dengan pensucian, kemudian datangnya doa dan hajat apa yang kita mahukan, dan Allah akan gerakkan diri kita untuk lakukan tindakan mengapai impian kita. Kejayaan yang sempurna tidak akan hadir selagi tidak lakukan proses “cuci” ini. Ini saya gelar “The Act of Surrender” adalah the ultimate tips untuk jadi kaya dan berjaya

_

Tiada ilmu atau buku yang benar di luar sana selagi tidak bersandarkan agama Islam. Bacalah buku matsaleh mana pun, pasti ada silap. Nak berjaya bukan working hard or smart, tapi “surrender” start 1st 🧡. Faham?

#projectceo #infiniti7 #thepowerofloa #theactofsurrender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close