10 SEBAB BISNES ANDA BELUM BERJAYA

1. Belum buang mindset 9-5.

2. Belum upgrade mindset biasa ke mindset luarbiasa hebat.

3. Attitude malas nak kerja lebih masa masih bermaharajalela.

4. Attitude nak semua kerja mudah simple jer.

5. Attitude tak sanggup kerja 12-14 jam sehari.

6. Attitude yang suka sangat bila hari cuti. Kalau boleh sebulan 15 hari cuti baru best.

7. Attitude suka pandang kesalahan orang lain dengan kanta pembesar.

8. Tiada sifat menghormati sahabat bisnes lain.

9. Ada banyak impian besar, namun tiada planning terperinci.

10. Mindset nak semua ilmu bisnes secara freeeeeeeee atau mur-mur harga pasar malam. Kalau boleh ilmu bisnes pun nak minta diskaun harga runtuh.

Ehhh ada banyak lagi sebab sebabnya weeeiiii.

🔥🔥🔥 Mereka yang #BERJAYA sebagai usahawan adalah mereka yang dulu masa kerja ofis, sanggup balik lambat nak selesaikan amanah kerja dan sentiasa berikan yang paling terbaik grade A++ semasa kerja berkuli.

Mindset paling membunuh adalah ⏩⏩⏩ BISNES JUTA-JUTA tu tak perlukan illmu dan mentor. Inilah mindset kedekut tangkai jering.

.

Dengar yea.

✅ Masa anda newbie, berguru lah dengan mentor bisnes yang buat 1-2 juta setahun.

✅ Bila anda dah touch 1 juta pertama, cepat-cepat cari mentor bisnes yang buat 1 juta sebulan.

.

Dan satu lagi.

So far, sejak duduk di FB ni, sis jumpa ramai lah juga orang bisnes yang amat suka troll dan perli sana sini. Padahal bisnes sendiri terumbang ambing hilang tujuan. Akhirnya bisnes mereka kecundang sayonara bungkus dah ditalkinkan pun. Nak cakap padan muka kau labuuuuu pun tak sampai hati sebab orang Melayu kita juga dan sesama Islam.

.

So.

Anda decide lah sendiri nak ubah ke tak MINDSET & ATTITUDE USAHAWAN JUTAWAN anda tu yea.

🧡 IZZAH THESECOND

http://www.POKETDUIT.com 🧡

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s