5 AMANAT BUAT ONLINE SELLER

+ Kesilapan adalah pengalaman. Jangan takut buat silap. Lebih banyak silap, lebih banyak kita belajar.

+ Kalau buat bisnes online, orang sekeliling akan nampak kita macam gila sangat nak update status kat fb. Tapi sebenarnya mereka tak tahu itu cara marketing kita paling murah berbanding pacak billboard, masuk televisyen mahupun radio.

+ Sentiasa bersedia dengan kejatuhan. Siapkan stratergi yang menyeluruh. Ada ramai orang bersedia nak jatuhkan kita walaupun kita tak la hebat mana. Mereka akan sailang customer kita, curi copywriting kita, tiru produk kita. Tapi mereka tak mampu curi idea & stratergi kita.

+ Ramai guru online buka kelas sana sini. Betul ilmu harus digali. Namun tak semua ilmu perniagaan sesuai dengan bisnes kita. Pilihlah mana yang relevan untuk bisnes anda.

+ Buka minda, buka hati untuk terima banyak cobaan dalam dunia cyber yang mencabar ni. Ada masa kena kecam. Ada masa mereka memuji. Jadi terima dengan minda yang terbuka. Sentiasa betulkan niat dan buat lah sepenuh hati. Bukan sekejap buat sekejap nak berhenti.

FOKUS . KONSISTEN . ISTIQAMAH

#IzzahThesecond #Infiniti7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s