DULU KULI SEKARANG CEO

Dulu buat keje sorang-sorang, busy siket mulalah merungut nak ada pembantu.

Bila dapat pembantu, tak membantu pulak.

Lagi sakit kepala dibuatnya.

Dulu buat kerja sorang, tak puas hati kena balik kat kita.

Bila sekarang ada pembantu, tak puas hati kita cakap sentap ntah sampai bila-bila.

Fening memikirkan manusia.

Rindu zaman susah payah dulu. Rugi kita. Untung pun kita. Susah kita. Senang pun untuk kita.

Rindu zaman pergi poslaju. Pagi buta dah keluar nak pos barang. Petang pos lagi. Tak kira berapa kali ulang alik kaunter yang sama.

Kita happy je buat kerja macam tu.

Tapi, sekarang dah tak sama.

Nak maju tak boleh lagi gerak solo.

Orang kata nak berjaya Kena gerak berjemaah.

Walaupun dalam platform yang berbeza, namun impaknya sangat memberangsangkan.

Dengan Project Ceo segalanya jadi shortcut. Xperlu berlari ke poslaju, xperlu bergegas ke butik buka kedai, xperlu memikirkan masalah gaji, bill dan overhead bulanan yg membebankan.

Alhamdulillah, di balik kesusahan Allah bukakan jalan yg lebih mudah seluas-luasnya. Yg penting Patuh Syariah, Legal dan Proven Track Record.

Satu Lagi Kekal konsisten.

Ayat tu mudah keluar dari mulut. Tapi nak buat sikit punya susah.

Chill. Bisnes takkan jadi dalam sekelip mata.

Apa yang ada depan mata ni, usahakan sampai berjaya.

DOA . USAHA . PERCAYA . TAWAKAL . ISTIQAMAH

#IzzahTheSecond #Geng5Angka #Infiniti7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s