FALSAFAH AIR

=====!!!!======

FALSAFAH AIR

=====!!!=======

Kenapa kita perlu “mengorak langkah”?

.

Tak boleh ke kalau tercegak di tempat yg sama? Tak mahu mara ke hadapan, apatah lagi undur ke belakang?

.

Saya jadi teringat kata2 pensyarah zaman belajar dulu.

.

Beliau pernah kongsi bersama kami “falsafah air” yang berkesan memujuk rasa dan hati untuk terus KEEP MOVING FORWARD.

.

Air ni kalau dikepung sampai tak mengalir kemana-mana, lama2 air itu akan membusuk. Sebab tu air pun ade tarikh luput tau! Mana bole simpan berzaman2…

.

Samalah macam kita, sesuci manapun air tersebut, mengalirlah untuk terus suci dan memberi manfaat

.

Mara ke hadapan sebagaimana heningnya air mengalir di sungai dan ganasnya ombak menghempas pantai

.

Eh, jap2….

.

Kalau nak undur ke belakang bole ke? Dah kata tak boleh statik je?

.

Hurm…..

.

Boleh kawan2, TAPI DENGAN SYARAT!

.

UNDUR KE BELAKANG, UNTUK MELOMPAT BERGANDA HEBAT JAUH LEBIH TERKEHADAPAN, OK2??!!.

.

Mat salleh kata “SUCCESS IS HOW HIGH YOU BOUNCE WHEN YOU HIT BOTTOM”!

#ProjectCEO #Geng5Angka #IamNinjaFighter

izzahthe2nd.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s