THE POWER OF DOA

THE POWER OF DOA ❤️❤️❤️

Org yg berniaga ni, kebergantungan terhadap rezeki direct kpd Allah. Doa tanpa usaha adlh mustahil. Contohnya, berangan2 nak smpai ke bulan tapi masih duduk di rumah tgk drama tv.. itu mustahil.

Tetapi

Berangan + usaha sungguh2 = hasilkan kejayaan.

InsyaAllah. 😊

Hakak nk share bbrp tips yg hakak rajin dan amalkan spy mudah Allah makbulkan doa kita. Ya bermula dgn DOA. Kalau tak sekarang, InsyaAllah di Syurga nanti.

6 tips supaya rajin doa 😊

1) Ambil sehelai kertas, listkan apa yg kita nak dlm hidup ini. Kdg2 klau main ingat2 je, bnyk yg tercicir. The best, LIST. Contohnya nak bahagia dunia akhirat. Nak berjaya dunia akhirat, nak family bahagia, nak murah rezeki, nak suami hensem & sebagainyalah. Mungkin berpuluh, mungkin beratus.

2) Kecilkan skop doa tu. Spesiffikkan doa.

Contohnya kita minta Allah kurniakan murah rezeki. Rezeki ada dlm mcm2 bentuk.. dpt kawan positif rezeki. Allah bg tubuh badan sihat rezeki. Allah bg family yg hebat rezeki. Bnykkan sumber rezeki yg tak ternilai.. so kat sinilah kita spesiffikkan doa kita.

Mcm hakak, pagi nih doa, moga Allah permudahkan nak dpt Sales RM XXXX hari ni. *Allah bagi cash terus pagi ni. Allahuakbar 😭😭😭😭

3) Amalkan adab dlm berdoa spt mengadap kiblat, menadah tangan, merendah diri, memulakan dgn doa yg memuji kebesaran Allah dan selawat pd Rasulullah & sebagainya.

4) Sentiasa bersangka baik & percaya dgn Allah. Letakkan kebergantungan sepenuhnya pd Allah. Nih kita silap, sokmo meroyan marah org jika sales takde.. org tak reply PM pun sibuk update kat fb ckp backout buyer.. hihihihi.. hati manusia kan Allah yg pegang. Minta bnyk2 dgn Dia 😊😊

5) Faham dan ikhlas dalam berdoa. Bercakap dari hati nurani dan sungguh2 memohon pd Allah.

Kadang2 kita malas nak berdoa sbb kita tak faham apa yg kita doakan, tapi kalau kita faham THE POWER OF DOA, confirm kita berdoa bersungguh2. Sebab doa itu senjata org mukmin !

Remember,

DOA + USAHA + MENTOR = KEJAYAAN ❤️

#ProjectCEO #Geng5Angka #IamNinjaFighter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s